sunnuntai 18. syyskuuta 2016

4.9.2016: LENTONÄYTÖKSESSÄ

Kuuden tunnin hienoa showta katsomassa seitsemän euron hintaan.


Tarkkasilmäisenä olen ihmetellyt täällä etelä-Saksan alueella olevia pienlentokenttiä, kun niitä on aika tiheässä. Hyvin usein taivaalla lentelee erilaisia pienlentokoneita.
 
Mieheni kuuli kolleegaltaan, joka on juuri tämän lentoklubin jäsen, että Elchingen-Neresheimissa järjestetään lentonäytös. Tähän yksityiseen klubiin, www.edpa.de, kuuluu reilu viisisataa jäsentä. Heillä on asfalttilentokenttä, kun paljon näkee myös pienempiä nurmikentällisiä pienlentokenttiä.

Niin lähdimme päiväretkelle. Olimme paikalla ennen kahtatoista, kun näytökset alkoivat kahdeltatoista. Parkkipaikat täyttyivät kovaa vauhtia. Tilaa pelloilla oli ja ohjaus paikoille toimi vallan joustavasti ja mallikkaasti. Tilaa myös tuhansille katsojille oli hyvin.

Klubin lentokenttä oli loistavalla paikalla keskellä peltoja ja takana näkyi kauniisti suuri Neresheimin luostarikokonaisuus.
 

Tietysti näytöksessä oli esillä seuran omia koneita ja tietoa annettiin miten jäseneksi pääsee. Myös yleisölle oli lennätystä. Hinta olisi ollut ainoastaan 15 minuutin lennosta 30 tai 45 euroa, riippuen koneesta. En uskaltanut lähteä lentämään vaikka toisaalta teki kovasti mieli.


Esillä oli myös sotilasrahtikone, jonka sisälläkin sai käydä. Päivällä koneeseen oli niin pitkä jono, ettei jääty jonottamaan, mutta näytöksen loputtua jono ei enää pitkä ollut, joten kävimme koneen sisällä.

Lentonäytöksessä esiintyi myös kaksi pientä suihkumatkustajakonetta, jollaisia käyttävät varakkaat yksityiset ihmiset kulkemiseen. Nämä pienet suihkarit myös pystyivät laskeutumaan tähän kerhon kentälle. Koneiden vauhti yltää aivan isojen suihkariserkkujen vauhtiin. Melkoista nopeaa taitolentoa koneet lenti aivan matalalta kurvaillen. En olisi halunnut olla kyydissä.


Tässä muutama minun ottamani kuva vielä. Näytöksessä esiintyi myös muutama vauhdikas pienlenokki.


En olisi uskonut, että tällaisessakin paikassa sitä herkistyy kyyneliin. Oli se niin kaunista ja hienoa, kun hempeä musiikki soi kovalla ja taivaalla korkealla taitolentäjä purjelentokoneella heitteli voltteja, syöksyi maata kohti ja samalla piirsi punaisia savuympyröitä ja kiemuroita taivaalle.
 
Tässä postauksessa suuret kuvat ovat Mieheni ottamia kuvia ja ensikertaa tässä blogissa!








Purjelentokoneidenkin ylösnousukin on taidokasta näytöstä.



















Taitavaa yhteislentoa, kun toinen lentää ylösalaisin. Lentäjä voi olla koneellaan neljä minuuttia ylösalaisin. Ihmettelen kyllä hänen päätään, kun ei moisessa hirmuvauhdissa silmukkamutkia tehden mene sekaisin.


Niin taitavaa ja vauhdikasta lennokin lennättämistä. Nämä koneet oli noin kaksi metriä pitkiä. Alle kaksikymmentäkiloista konetta ei tarvitse Saksassa rekisteröidä. Lennättäjät olivat taitavia ja koneiden vauhti kovaa.




Tämä taitolentäjä oli aikamoinen lentäjä, syöksyi koneella maata kohti ja pyöri taivaalla koneellan miten sattui. Lentäjä oli menossa kotiinsa lentäen myöhemmin ja kuuluttaja kysyikin, että meneekö hän suoraan vain mutkitellen. Lähtiessä hän heitti melkoisen vauhdikkaat kuperkeikat ensin taivaalla.




Olin ajatellut näytöksen kestävän vain pari tuntia. Ehdottomasti kannatti kuusi tuntia uhrata tähän näytökseen. Oli elämyspäivä!

Soleil


Ei kommentteja: