maanantai 10. lokakuuta 2016

9.10.2016: SUNNUNTAIKÄVELYLLÄ

Bongailemassa lintuja ja etsimässä kuningaskalastajaa.


Muutama kuva sunnuntairetkeltä.


Yöt ovat jo täälläkin kylmentyneet. On ollut aamulla jopa alle viisi astetta vain lämmintä. Näin vihreältä kuitenkin vielä näyttää. Rypsikin kukkii joillakin pelloilla keltaisen kauniisti.

Ihmettelin kuvan vasemman yläreunan peltoa, että mitä nuo metrin korkuiset "risut" ovat.

Kukkasiakin vielä peltojen laitamilla kauniisti kukki.


Katselimme, kun kaksi korppia hätisteli taivaalla hiirihaukkaa. Kuvan neljäs lintu on isohaarahaukka. Tästä minun kuvasta ei lintulajit selvinneet, mutta Mieheni ottamista kuvista linnut pystyi jo tunnistamaan.


Pelloilla on monia eri työvaiheita maanviljelijällä menossa. On pitkää laihoa, josta vielä sato korjataan, on heinää niitettynä - olisko kolmas tai neljäs sato jo tälle kesälle, peltoja joista vasta on maissisato korjattu talteen - vielä näkyy niitäkin peltoja jossa maissisato odottaa keräämistä, peltoja joissa on siemenet vasta kylvetty maahan, mutta myös peltoja joissa jo uusi vilja vihertää keväisen kauniisti. Maanviljelijän työt jatkuvat pelloilla vielä pitkään. Olen nähnyt, että joulukuussa hän vielä kyntää tai möyhii peltoaan ja eihän siitä mennä Joulusta kuin pari kukkautta kevättä kohti, kun taas hän häärii koneineen pelloilla. Talviloma maanviljelijällä täällä on lyhyt. 


Joistakin pensaista ja puista löytyi jo kauniita syksyisiä värejä.


Kuvia puista.


Törmäsimme isoon lammaslaumaan, jossa muutama vuohikin oli. Porukka kulki aika nopeaan eteenpäin ja eläimet napsi nopsaan heinää suihinsa. Mainio ruohikon leikkausporukka! 


Matkalla törmäsimme pikkukaupungin sunnuntaimarkkinoihin. Uteliaisuuttamme kävimme katsomassa millaiset nämä olivat. Muutama kauppakin oli auki ja tuo tuntui hyvin oudolta, että sunnuntaisin voi käydä kaupassa. En kaipaa auki olevia kauppoja sunnuntaisin. Tämä on asia, jota toivon myös synnyinmaahani, että kaupat olisivat kiinni sunnuntaisin ja ihmiset rauhottuisivat ja viettäisivät tuota myöten enempi rauhallista laatuaikaa. Suomessahan kauppojen aukioloaikoja vain pidennetään. Täällähän on hyvin tavallista, että lauantaisin jo pikkukaupungin kaupat menevät kahden aikoihin kiinni.


Kuningaskalastajaa ei löytynyt, vaikka niitä pitäisi infotaulujen mukaan olla tällä alueella. Eikä muutakaan uutta lintulajia tänään bongattu, vaikka haikaroitakin kolme eri lajia nähtiin, jalo-, harmaa- ja kattohaikara. Haukkoja kymmeniä yksilöitä. Täällä on tosi paljon haukkoja, jonka huomasi heti täällä asumisen jo alkualkoina. Niitä voi nähdä jo aivan moottoritien tuntumassa pelloilla, aidan tolpilla istumassa sekä aivan moottoritien yläpuolella liitelemässä.

Kiitollinen tästä sunnuntaikävelystä ja kotiviikonlopusta.
Toivotellen myös lukijoille hyvää alkanutta viikkoa!

Soleil


Ei kommentteja: