perjantai 9. joulukuuta 2016

27.11.2016: SCHLOSS SALEMIN JOULUMARKKINAT

Historiallisessa pihapiirissä, jossa on tunnelmia keski-, gootti- ja barokkiajalta.


Niin oli taasen ihasteltu Meersburgin pikkukaupunkia ja vietetty stellplatzilla kaksi yötä. Nähty myös suosikkikaupunkimme kaksipäiväiset joulumarkkinat, jotka pienuudella olivat vähän pettymys. Tässä juttua niistä.

Ajelimme sunnuntaiaamuna Meersburgista noin kymmenen kilometrin päähän reilun tuhannen asukkaan Salem-kylän kupeeseen Salem luostarin ja palatsin parkkipaikalle. Tämä on yksi hienoimmista ja tärkeimmistä kulttuurimonumenteista Bodensee-järven alueella. Ensikertaa täällä käydessä en voinut kuin ihmetellä tätä hienoa kokonaisuutta puistoineen täällä korvessa. Myös nämä joulmarkkinat oli ollut haaveissa nähdä jo useampana vuotena, mutta vain kaksi päivää kestävinä ne ovat aina jääneet aiemmin käymättä.


Tämä sistersiläismunkkiluostari linnoineen on kuin pieni kylä lukuisine rakennuksineen. Ympärillä on hedelmä- ja viinitarhat. Tänne on portista aina mukava astua pihapiiriin aistimaan entisaikojen tunnelmaa.

Nämä Schloss Salemin joulumarkkinat olivat paljon enemmän kuin tavalliset joulumarkkinat. Alueen rakennuksissa on monenlaista käsityöläisten verstasta myymälöineen. On kultaseppä, sepänpaja, suutari ja puusepänpaja, jossa kauniita erilaisia puutöitä, joista eniten ihastelin tuulikelloja ja hienoja puisia mustekyniä. Lasinpuhaltajan kauppa oli elämys. Kauppa oli hienoa pientä ja isompaa kaunista koristetilpehööriä kattoa myöten täynnä. Seurasimme lasitaiteilijan työnäytettä, kun hän taiteili lasista orkidean tukikeppiä, jossa oli kaunis pieni lintu tukikiekuroiden päässä. Se on helpon näköistä, kun osaa. Ihastelimme alueella olevassa palokunnanmuseossa, Feuerwehrmuseum, vanhaa palokunnan kalustoa. Taisi vanhin kalusto olla aivan 1700-luvulta. Alueella on myös muutama kahvila ja ravintola, viinitupa ja kauppa sekä hotelli.

Tämä oli erittäin hyvä paikka järjestää Joulumarkkinat. Noin puolen kilometrin matkalla oli jouluisia markkinakojuja, joissa oli tavaraa ja ruokaa paljon tarjolla. Linnamuseon aulassakin oli muutama käsitöiden myyjä. Näiden markkinoiden ruokaherkku oli potut, joiden päälle laitetiin lämpölamppujen alla sulatettua juustoa. Nam!


27.11.2016: WEIHNACHTSMARKT SCHLOSS SALEM 



Lapset soittivat joulunsävelmiä.



Ihana jouluinen päivä tässä entisaikaisessa pihapiirissä lisäsi entisestään joulun tunnelmaa.


Soleil

Ei kommentteja: