keskiviikko 3. toukokuuta 2017

26.4.2017: DFB-POKAL

semifinaalipelissä eli suomalaisittain välieräpelissä, jossa vastakkain
FC Bayern München - BVB Borussia Dortmund.


Yön aikana oli kotikyläämme tullut takatalvi. Mäen päällä oli vielä Müncheniin lähtiessäkin lunta ja rypsipellot kukassa. Vettä sataa tihrutti kotona, kun Münchenissä satoi aivan reippaasti.


Saksassa jalkapallon pääsarja on Bundesliiga. Lisäksi sen rinnalla pelataan Saksan cuppia eli DFB-Pokalia.

"Saksan cup (saks. DFB-Pokal, Saksan jalkapalloliiton cup) on Saksan jalkapallon kansallinen vuosittainen cup-kilpailu. Saksan cup järjestettiin ensimmäisen kerran kaudella 1934–1935 nimellä Tschammerpokal. Vuodesta 1952 kilpailu tunnetaan nimellä DFB-Pokal. Menestynein joukkue on Bayern München 18 voitollaan. Loppuottelu on pelattu vuodesta 1985 lähtien Berliinin olympiastadionilla." Kopio: täältä.

Miehelläni oli onnea matkassa, kun sai napattua lippukaupasta sinnikkäästi siellä usein käyden meille liput. Kerran oli kaksi lippua myytävänä, mutta ne menivät heti. Jos lipun ottaa ostettavaksi niin se pysyy vain kymmenen minuuttia itselle varattuna. Jos ei tuona aikana lippua maksa, niin se tulee uudestaan myytäväksi. Niin hetken päästä oli sitten kaksi lippua uudestaan myytävänä ja Mieheni otti ja maksoi liput heti. Olimme hyvin tyytyväisiä siitä, että saimme liput meidän ensimmäiseen DFB-Pokal-peliin ja vielä semifinaalipeliin. Tästä pelistä voittaja meni finaaliin. Sekin lisäsi tyytyväisyytämme, että vastakkain oli kaksi suosikkijoukkuettamme, FC Bayern München - BVB Borussia Dortmund.

Olemme aina parituntia ennen pelin alkua jo areenalla. Ilmeisesti sadesää oli saanut muutkin varhain liikkeelle, kaiken varalta, emmekä edes parkkihallin ensimmäiseen kerrokseen enää mahtuneet. Karavaanarit olivat FC Bayern Münchenin kannatusväreissä liikeellä. :)


Edellisen kerran olimme täällä jalkapalloa katsomassa helmikuussa ja tässä on juttu tuosta pelistä, 25.2.2017: SUPER BAYERN! Tuohon juttuun kirjoitinkin jotain, kuinka täällä ei voi ostaa rahalla eikä pankkikortilla myymälöistä. Nyt sitten hankimme kaksi areenakorttia. Kortista ei ole mitään lisämaksua, vaan jos sen ostat 10 eurolla tai itse siihen halutulla rahasummalla, niin siinä on sitten tuo määrä rahaa ostoksiin ja parkkipaikkamaksuun. Korttiin voi rahaa ladata lisää latauspaikoissa. Tämä kortti käy seuraavankin kauden. Tosi kätevä systeemi ja nopeuttaa asiakaspalvelua, kun ei tarvitse rahaa käsitellä eikä kuitteja allekirjoittaa tai tunnuslukuja näppäillä kymmenien tuhansien asiakkaiden.

Eli nyt vasta pääsimme syömään ensimmäiset makkarasämpylät Saksassa jalkapallopelissä, ikimuistoista tuokin. Tuon mestareiden karkkipussin olisi kyllä voinut jättää ostamatta.


Meillä paikkamme olivat 234-katsomon osassa, aivan meille uudella puolella katsomoa.


Pelin alkamiseen oli vielä sata minuuttia aikaa, kun istuimme jo katsomossa.


Noin tunti ennen pelin alkua alkoi pientä ohjelmaa ja haastatteluja. Pian tulivat vierasjoukkueen maalivahdit kentälle lämmittelemään sekä kotijoukkueen. Suosikkimaalivahtini ja kotijoukkueen ykkösmaalivahti ja yksi varmasti maailman parhaimmista maalivahdeista, Manuel Neuer, on loukaantuneena eikä pelaa enää loppukaudesta. Edellisviikolla mestareidenliigan pelissä hän loukkasi nilkkansa. Nilkassa on hiusmurtuma. Onko Neuerin loukaantumistella vaikutusta kotijoukkueen peliin on tietysti arveluita vain, mutta mielstäni on. Pian tuli kenttäpelaajatkin lämmittelemään, mikä sai kummankin joukkueen fanikatsomot heräämään.


Suosikki pelaajani Thomas Müller ei ollut aloituskokoonpanossa. Oli kuitenkin myöhemmin kentällä.


Peli oli valmis alkamaan.


Tässä tunnelmia kentältä ja pelaajien saapuminen kentälle. Kuvaus ei ole hyvä. Suoraan tänne blogiin laittettuna tämä filminpätkä piti pienentää hyvin pienen kokoiseksi sekä bloggerikin muuttaa filmiä, joten filmin laatu on muuttunut huonoksi, mutta tunnelma kuuluu kyllä.


Peli alkaa.


Dortmundilla oli kovasti porukkaa vaihtoaitiossa.


BVB Borussia Dortmund teki pelin ensimmäisen maalin, Bayerin puolustajan virheestä.


Kotijoukkue ei saanut palloa maaliin, vaikka yritys oli kova.


Kunnes viimein kulmapotku toi maalin ja kotijoukkue tasoitti pelin. Kotiareenan tunnelma oli katossa.


Kotijoukkuetta FC Bayern Münchenia onnisti toisen ja pelin viimeisen kerran.


Tauolle mentiin lukemissa 2:1.


Toinen puoliaika alkaa.


Peliä hallitsi kotijoukkue, mutta pallo vaan ei mennyt maaliin. Monta kertaa meni hipoen maalitolppia tai sitten maalivahti torjui.


Vierasjoukkue tasoitti 2:2 lukemiin.


Kunnes vierasjoukkue teki pian jälleen maalin ja pelin loppulukemat taululle.


Peli sai viisi minuuttia lisäaikaa. Kova yritys kotijoukkueella jatkui maalia kohti, mutta vapaapotkukin laukaistiin mihin sattuu. Ei edes Thomas Müllerin kova yritys saanut palloa maaliin eikä kotiyleisön kova kannustaminen. Taas noustiin välillä seisoen taputtamaan.


Voittaja oli tänään ja DFB-Pokalin loppuotteluun pääsevä joukkue BVB Borussia Dortmund. Onnea paljon voittajille!


Olemme aika paljon katsoneet juniorijoukkueiden pelejä aikanaan Suomessa. Mieleen on jäänyt kuinka valmentaja joskus sanoi, että joukkueelta puuttuu se maalintekijä. Niin se puuttui kyllä täällä jalkapallon suuressa maassakin nyt kotijoukkueelta FC Bayern Müncheniltä, kun näitä pelitilastojakin katsoo.

- Kotijoukkue laukoi maalia kohti 24 kertaa, kun vierailijat vain 11 kertaa

- Kotijoukkue hallitsi palloa 69 % viereileva voittajajoukkue 31%


Joillekin saksalaisille jalkapallo on hyvin vakava asia. Miehellenikin oli joku sanonut seuraavana päivänä, että eikö sinulla pitäisi olla musta surunauha kädessä. Ei tämä nyt niin vakavaa ole, on vain jalkapalloa ja uusia pelejä tulee. Toisaaltaan myös ihailen saksalaisten tapaa, vaikka suuri häviö tulee suurissakin kisoissa, niin he eivät jää asiaa pitkäksi ajaksi harmittelemaan ja suremaan vaan katse suunnataan heti tulevaisuuteen.

Vähän kuitenkin harmittavin mielin karavaanaritkin poistuivat 75 tuhannen muun kanssa katsomosta, kun voittajat jäivät katsomoon laulamaan. Ulkona oli tavallista enemmän poliisiautoja jo mennessämme peliin kuin myös tullessamme pelistä pois. Pitkä rivi myös ratsupoliiseja. Hyvä, että oli, mutta kaikki tuntui sujuvan rauhallisesti vaikka ihmisiä paljon olikin. Olen aina aiemmin ihmetellyt kuinka nopeasti olemme jo moottoritiellä menossa kotiin, 10-15 minuutissa, mutta nyt meni melkein tunti. Puolessa tunnissa pääsimme vain viisi metriä eteenpäin. Meidän jono ei vaan päässyt etenemään, ennen kuin se kokonaan ohjattiin parkkitalosta toista reittiä ulos.

Mukava kokemus ja peli oli tämäkin, vaikka suosikkijoukkueemme hävisikin.

Soleil

Ei kommentteja: