sunnuntai 19. marraskuuta 2017

19.11.2017: MARRASKUISET KOTIMAISEMAT

Aurinko lämmittää ja laiho vihertää.


Muutama kuva marraskuisista kotimaisemista sunnuntaikävelyretkeltämme.






Viikolla meillä on yöllä käynyt sää jo 2-3 astetta pakkasen puolella. Tänään oli kävelyretkellä 7-8 lämmintä.






Meillä olisi viikko lomaa pitämättä, mutta se taitaa kiireiden takia jäädä ensi vuoteen.



Aivan yllättäen nähtiin korkealla puussa uusi lintulajibongaus, vihertikka.


Aika rientää vauhdilla. Tämä marraskuukin on pian lopuillaan, niin kuin koko tämä vuosikin alkaa olla loppupuolella. Olemme jo kissa-Tyttöjen kanssa vähän hypistelleet joulukoristeita ja kohta koittaa se aika, kun ne esille yhdessä laitamme.

Tänä viikonloppuna jo jossain alkavat ihanat joulumarkkinatorit ja ensiviikonloppuna vielä useammat. Jospa kerkiämme johonkin tässä tulevina viikkoina niitä ihastelemaan.

Oli mukava sunnuntaikävelyretki kotimaisemissa!

 Soleil 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä söpöltä tuo teidän kotikylä. Eikä maisemissakaan ole moittimista.
Vuosi on tosiaan mennyt ihan siivillä.
Hyvää syksyn vai talvenko jatkoa. Kiva kun aurinko paistaa.
Jaana

Soleil kirjoitti...

Kiitos Jaana! :)
Saksa on täynnä söpöjä kyliä, aivan muutaman kilometrin välein. Kylissä asutaan tiiviisti lähekkäin, mutta leppoisasti ja rauhallisesti. Esim. täällä ei lapset ja nuoriso roiku kaupan kulmilla ja kadulla.
Kovin kiitollisia olemme näistä kotimaisemista. Sillä kotikylämme on heti alusta asti tuntunut maailman rakkaimmalta paikalta. Olihan se vajaa seitsemän vuotta sitten aika jännä tunne, kun tuntui hyvin voimakkaana, että kotiin tulimme.
Sunnuntaina ei Alpit näkyneet kävelyllämme, kun vuorilla päin oli pilvistä, mutta hyvin usein ne kuitenkin näkyvät tänne kotikyläämme. Tuo vuoriin hullaantuneena tuntuu hyvin mukavalle.
Keväällä kun lehdet alkavat joihinkin puihin jo puhkeamaan huutikuussa, niin meidän ruska-aikakin on sitten pitkä. Vieläkin on jossain puissa vihreitä lehtiä. Meillä on takana mahtava kesä, kymmeniä tosi lämpimiä hellepäiviä. Kyllä tällainen +3 asteen aamulämpö tuntuu jo talvelta. :) Seuraavat kolme päivää ovat aurinko päiviä ja yli kymmenen lämmintä, mutta viikonlopuksi kylmenee ja alkaa sade. Tietysti viikonlopuksi. :) Voi olla, että kotikylämme saa ensilumen. Aurinko on suuri ihme vieläkin vuosien täällä asumisen jälkeen ja se kuinka se lämmittää täällä loppuvuodestakin.
Hyvää jatkoa sinne! :)