torstai 14. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI - LUUKKU 14

Kahden asteen pikkupakkasessa jouluisilla kaupungin kujilla, lumisissa puistoissa sekä kauppakeskuksessa. Talviaurinko välillä paistaessaan niin mukavasti lämmitti.


Olimme ajatelleet mennä viikonlopuksi mukaviin vuorimaisemiin, mutta sääherra taas muutti suunnitelmia. Sääennusteiden katselu ja niistä kuvakaappaus tiistaina ja perjantaina näyttää taas sen tosiasian, että viikolla aurinko porottaa ja on lähes aina lämpimämpää kuin viikonloppuna. Vuorimaisemiin jätimme menemättä, kun yölämpötilaksi lupailtiin jopa 18 pakkasastetta. Aivan naurattaa, kuinka viikonlopun jälkeen maanantaille ennuste näyttää aurinkoa ja 11 lämpöastetta päivällä.



Emme halunneet nyt mennä suurten kaupunkien hienoille joulutoreille vaan otimme aivan summassa neljänkymmenentuhannen asukkaan Ansbachin pohjoisesta päin. Karttakirja, johon ajoreittimme aina merkkaamme näytti myös ettemme ole aiemmin edes kaupungin ohi ajaneet. Kaupungin kupeessa Wohnmobilstellplatz Ansbachilla vietimme kaksi yötä muutaman muun karavaanariautokunnan kanssa.



Tämäkin kaupunki oli viehättävä. Jouluinen tunnelma kojuineen oli levittäytynyt keskustan useammalle kadunpätkälle. Ei ollut ahtauden tuntua ollenkaan. Kojut olivat koristeltu ja laitettu huolella mukavan näköisiksi. Ihastelimme kaupungin rakennuksia esim. Ansbach Residence ja kävelimme lumisessa linnanpuistossa Hofgarten Ansbachissa. Lopuksi vielä kävimme kauppakeskuksessa. Päivän kävelykierrokselle tuli mittaa noin kymmenen kilometriä. Vääränlaiset kengät jalassa tämä tuntui enemmän jaloissa kuin vaellusretki vuorilla.

Tässäpä kuvia kävelykierroksen varrelta.


Soleil

Ei kommentteja: