sunnuntai 17. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI - LUUKKU 17

Pienillä joulumarkkinoilla lumipyryssä ja ensikertaa Saksassa ajeltiin mökkiautolla aivan lumisella tiellä.

Lapset lauloivat kauniisti lumipyryssä.

10.12.2017 aamupäivästä suuntasimme vajaan kahdenkymmenenviiden tuhannen asukkaan pikku kaupunkiin Rothiin pienille joulumarkkinoille. Olimme hyvissä ajoin ennen markkinoiden aukeamista paikalla, joten meillä oli hyvin aikaa katsella vähän kaupunkia.


Kaupungin tärkein nähtävyys on Schloss Ratibor. Linna on valmistunut metsästysmajaksi 1538.




Välillä taivaalta leijaili muutama lumihiutale maahan.


Löysimme kujan vanhalle kaupunginmuurille.


Jo ennen joulutorin aukeamista lunta alkoi satamaan enemmän.




Erilainen hampurilainen, pulled pork, revityllä possulla oli tosi herkullinen. Aivan uusi tuttavuus oli myös perunapaistos, jossa päällä oli lohilevitettä. Yhdestä kojusta meille annettiin lahja, mainospussukka. Joka sisälsi mm. suklaata, keksiä, superfood-patukan, pastapikaruuan, tiskiaineen, olutpullon ja yhden ehkäisyvälineen.


Kuvista ei edes näe kuinka lunta tuiskuten tuli taivaalta. Talvimaisemat tulivat aivan hetkessä.
  

Lähdimme ajelemaan päivän toisille joulumarkkinoille korpeen, syrjempään isommilta teiltä. Tiet olivat hyvin lumiset. Jäljestäpäin Mieheni vasta sanoi, että tiet olivat myös todella liukkaat. Emme ole koskaan ajaneet täällä Saksassa mökkiautolla näin lumisilla teillä. Liikenne ei tuntunut ollenkaan hurjalta. Kaikki ajoi rauhallisesti, eikä kukaan ohitellut. Tuli yksi mökkiautokin vastaan. Meillä on mökkiautossa sekä henkilöautossa kesä- ja talvirenkaat, niin kuin täällä on saksalaisillakin.

Mukava kokemus oli nämä pienet Rothin joulumarkkinat, kun viellä lahjasäkin kiltteinä saimme. :)

Soleil 

Ei kommentteja: