tiistai 10. huhtikuuta 2018

10.4.2018: KEVÄTLOMATERVEISET

Kerron näillä suloisilla hevosten kuvilla.
Kotiin on palattu monta kokemusta rikkaampana. Ihanan hieno kevätloma on nyt muistona mielissämme ja taltioituna tuhansina kuvina.


Tämäkin jo reissulta nakattu kuva, KARAVAANAREIDEN ELÄMYKSIÄ, kun lammas ja Prinsessamme katsovat toisiaan silmästä silmään pitää sisällään paljon enemmän kuin tämän kuvan kertoman. Jo kuva on mahtava muisto, kun tämä tilanne oli vain yksi pieni hetki ja sen hetken sain tällä yhdellä kuvalla taltioitua talteen. Kuva kertoo jo sen kuinka sulostuttava luonne on yksitoistavuotiaalla Prinsessallamme.


Tämän lisäksi kuvan taakse kätkeytyy muutakin. Saimme katsoa läheltä ensikertaa jotain erikoista, jota emme olleet aiemmin livenä edes nähneet.
Aivan kotimatkallakin koimme jotain ainutlaatuista ensi kertaa elämässämme.

Tällä varsalla ei ikää vielä varmasti kovin montaa päivää ollut, kun askel oli vielä hyvin haparoiva. Hyvä, että pystyssä pysyi.
Emon maito tuntui maistuvan hyvälle.

Reissussa olimme 24 päivää ja 23 yötä. Yövyimme 16 eri paikassa, joista 3 yötä vietimme virallisella stellplatzilla/matkaparkissa, 7 yötä parkkipaikalla (paikat otettu park4nightista) ja 13 yötä olimme leirintäalueella. Ilman karvaisia-Karvaanareita harrastaisimme puskaparkkeilua varmasti paljon enemmän. Emme kuitenkaan koe oloa turvattomaksi, vaan käymme kaupassa ja muuallakin aina kahdestaan. Toinen ei meistä jää auton tai Kissojemme vahdiksi koskaan. Meillä on omat turvajärjestelyt, joiden mukaan aina toimimme, niin kotona kuin muuallakin Maailmalla. Jotenkin on kuitenkin turvallisempaa jättää ne mitään tavaraa ja tietokonetta arvokkaamat karvaiset-Karvaanarit mökkiautoon pitempien retkiemme ajaksi leirintäalueelle. Kaiken muu saa ostettua rahalla takaisin, mutta rahalla ei saa takaisin Siiriä, Prinsessaa eikä Kuningatarta.

Muistorikkaimat positiiviset hetket mukavista aamuista antoivat osa noista parkkipaikalla puskaparkissa vietetetyt yöt. Kyllä pelonkin hetkiä Kissat ja minä koimme panoraamanäkymäpaikalla meren lähellä, kun aivan yllättäen vesisade alkoi hakkaamaan ja tuuli heiluttamaan mökkiautoa, kun olimme jo menossa yöpuulle. Isäntä toi meidät kauheassa myrskyssä turvallisesti kukkulalta alas, vaikka pelkäsinkin tuulen nakkaavan meidät tiehensä. Netti ei ylhäällä toiminut ja sen takia jäi sääennusteet näkemättä. Tuuli oli puuskissa jopa 118km/h, eli aika puhuri. Tuosta enemmän sitten reissujutussa. Nyt jo voipi nauraa tuolle tohinalle.

Tämä ori oli väsynyt. En tiedä oliko hän väsynyt samassa aitauksessa olevien varsojen huolehtimisesta ja uroksena olemiseen.
En ole koskaan aiemmin kuullut, miten äänekäästi hevonen voi kuorsata. Herranjestas sentään.

Kovin mielellään olisimme lomaa jatkaneet, mutta se ei nyt vaan ollut mahdollista. Jätän vieläkin kertomatta, missä päin kuljimme. On mukava olla vähän salaperäinen tapani mukaan. Tiet, joita ajelimme, olivat lähes kaikki uusia teitä. Kilometrejä tuli reilut neljä tuhatta. Loman alussa ja lopussa oli kaksi ajopäivää, mutta muuten ei kiirettä pidetty. Päiväsiirtymä saattoi olla vain noin parikymmentä kilometriä. Usein myös pysähtelimme matkan varrella. Alueet, joissa yövyimme ja aikaa vietimme, olivat kaikki uusia paikkoja.

Tällaiseen pitempään lomaan aina myös sisältyy arkisiakin touhuja. Aivan kuin kotonakin. Mökkiauton tankkeja on täytettävä ja tyhjennettävä. On tiskattava, jos ruokaa tekee. Reissussa pitää myös pyykätä ja joskus silittääkin sekä käydä kaupassa. Kissoihin liittyy myös omat juttunsa. Minä olen myös kova siivoamaan. Tarrarullat ja imuri ovat kovassa käytössä. Meillä on ollut aiemmin kaksi erilaista rikkaimuria, tehotonta. Vuosia jo on ollut käytössä Dysonin johdoton imuri. Imuri on aivan verraton kotona ja mökkiautossa suuren tehonsa ansiosta. Se imee hienojakoisen pölynkin vaikkei mitään imuroitavaa pinnalla näykään. Mökkiautoon emme ota koskaan mukaan vartta vaan kaksi pientä suulaketta sekä lattiasuulake, jossa on pyörivät harjakset. Tehopakkaus on pienen kokoinen ja ladattava. Aivan verraton matkakaveri! 


Kissojenkin osalta reissu meni hyvin. Nyt erityisesti Siirin osalta vähän pelkäsin, vaikkei uutta syytä ollutkaan, mutta kun se loppu voi tulla nopeasti. Meillä on ihana eläinlääkäri. Häntäkin vähän huoletti, jos kuumat ilmat tulevat. Silloin kyllä ollaan leirintäalueella ja ilmastointikone mökkiautossa päällä. Eläinlääkärimme ehdotti hätätapausta varten, sitä jos Siiri lopettaa syömisen. Sehän on merkki, että veriarvot nousee ja kissan elimistö ei saa nestettä tarpeeksi. Sitä, että haluammeko hätätapausta varten ottaa nesteyttämisvälineet mukaan. Meidän piti käydä opastuksessa ja minä pistin Siiriä neulalla kahdesti ihon alle selkään. Siiri oli nätisti ja opettelu meni hyvin. Saimme välineet ja nesteet mukaamme ja sillä puheella, jos emme niitä tarvitse ne saamme ilman maksua palauttaa takaisin eikä pistämisopettelustakaan lääkäriasema veloittanut mitään. Emme niitä tarvinneet, joten ne saamme palauttaa. Siiri nautti lintujen katselemisesta mökkiauton ovesta ja ikkunoista ystävien kanssa.


Kerroin jotakin suunnitelmistamme jutussa, MENOJALKA VIPATTAA.
Kopio jutusta: "Olen alkuvuodesta kerännyt pitkän listan luontokohteista, pikkukylistä sekä muutamasta kaupungista. Listan kaikkiin kohteisiin emme mitenkään ehdi tutustumaan, mutta onpahan siitä iloa myös tuleville reissuillemme. Tuleva luontoloma on rakkaan Mieheni juhlareissu. Hän saa päättää minne menemme ja mihin tutustumme. On ihanaa, kun taitavat meidän kiinnostuksen kohteet olla aikalailla samat. Jos johonkin suureen kaupunkiin eksymme, niin se vain on enempi minun kiinnostuksen kohde."

Luontolomalla tosiaan olimme ja se teki reissusta erityisen mukavan. Tuota keräämääni listaa ei kovin pitkälle edes päästy, kun jouduimme jo kääntämään keulamme kotiin päin. Edessäpäin olisi ollut paljon heinoja kohteita, jotka jäivät odottamaan seuraavaa kertaa.

Näimme hienoja rantoja, niin siistejä kuin roskaisia - paljon hiekkaa ja kiviä. Kukkuloita ja vuoria lumettomina ja lumisina. Vesistöjä niin merta, järviä kuin jokiakin. Näimme kevään heräämistä. Lintuja - muutama uusi lintulajibongauskin tehtiin ja kuvat muutamasta tipistä saatiin. Yksi lintulaji ja sen kaksi tipiä, jotka kuuluvat erittäin uhanalaiseen lajiin.  Muutama geokätkökin löydettiin, mutta moni jäi myös löytämättä.

Yhtään shoppailupäivää emme reissulla pitäneet, emme edes isossa kaupungissa kaupoissa käyneet tai ostoskeskuksissa. Kävimme vain paikallisessa ruokakaupassa ja Lidlissä sekä kahviloissa ja ruokaravintoloissa. Ai, käytiin yhden kylän ruokakaupan vieressä sellaisessa höpökaupassa, mutta Kissoillekaan sieltä ei uutta lelua löytynyt. Halpa tuli reissusta, kun ei shoppailtu. Se on jo vuosien aikana opittu, että esim. vaatteet ovat Saksassa laadukkaita ja edullisia, niin niitä ei tarvitse reissuilta ostaa.

Tämä varsa oli jo vanhempi.

Alkuloman musiikki, sade mökkiauton katolle olisi saanut jäädä vähän vähemmälle, vaikka kyllä aurinkokin paistoi ja ruskettunutta ihoa saimme. Yksi hieno tutustumiskohde kärsi sateesta, kun kuvia ei paljoa voinut sateen takia ottaa. Tuulla olisi saanut myös vähän vähemmän. Tuulen takia näimme varmasti vähemmän lintuja.


Mitään pitkää vaellusta emme tehneet. Reilu kymmenen kilometria oli pisin yhtämittainen. Keskimääräisesti kuitenkin jokaiselle 24 lomapäivälle tuli yli kymmenen tuhatta askelta, kun kuitenkin lomaan mahtui niitä ajopäiviäkin. Tuo on ihan hyvä asia alkuvuoden flunssa-ajan jälkeen. Kerran vain pyöräilimme.


Kuvia on taas muutama tullut otettua, mutta ei nyt aivan tolkutonta määrää. Niitä olen jonkun verran jo reissussa läpi käynyt, kun päivittäin kuvat tallennan kameroissa olevan muistikortin lisäksi koneelle, muistikortille sekä muistitikulle. Tällä hetkellä päiväkansioissa on reilut seitsemän tuhatta kuvaa. Kova urakka edessä kuitenkin. Kuvia olen ottanut kolmella eri kameralla ja sekin tuo omat juttunsa ja ajan lisät niiden läpikäymiseen. Loman jälkeisen työ määrän takia en ottanut yhtään filminpätkää. Se vaan lisäisi muistoihin käytettävää aikaa ja työtä.


Minä en ala mitään karavaanarimatkailun ohjejuttua reissusta tekemään, niin kun en ole aiemminkaan tehnyt. Se veisi aikaa liikaa, enkä koe tärkeänä muistiin kirjoittaa missä on tankattu ja paljonko on diesel maksanut, paljonko maksoi moottoritiemaksu tai leirintäalue. Hintoja emme edes tällä reissulla muistiin kirjanneet. Muistan, että halvin dieselin litrahinta oli 1.04 euroa. Nuo kaikki ovat muuttuvia hintoja, esim. leirintäalueen hinnoissa on suuria eroja eri aikojen mukaan, jopa yli puolta kalliimpaa on vilkaimman sesongin aikana. Hinnat löytyvät netistä, jopa moottoritiemaksut.

Hyvin mielellään annan kysyjille lisätietoa. Se kun joku kiittää ja kertoo, että on käyntikohteen löytänyt jutustani, niin se on tuntunut mukavalta. Kiitos sinulle joka olet kirjoittanut tai kiittänyt!


Juttuihin käytän paljon aikaa jo kuvieni osalta, mutta jonkunlaisen muistojutun tästäkin kevätlomasta haluan tehdä itselleni ja meille. Jo kuvien läpikäymiseen ei riitä yhden ja kahden viikon työtunnit.

Kauniit paikat ja kerätyt muistot ovat ne reissujen tärkeimmät asiat ja jotakin niistä näin julkisesti haluan muistiin laittaa omalla vajavaisella tavallani. Mielellään laitan, mutta tunnen negatiivisia ajatuksia välillä, kun lukihäiriöisenä en osaa paremmin. Niin monesta blogista, kun olen lukenut, että monet eivät edes halua lukea huonosti kirjoitettuja blogeja. Ne ammattibloggaajat ja kirjoittajat laittakoon sitten hienosti ja kiinnostavasti, kun osaavat asiansa. Kirjoittamisen vajavaisuus ei tee minusta kuitenkaan sen huonompaa ihmistä, vaan entistä enemmän elämistä ja hetkistä nautiskelevan ja sen kyllä tuon esille avoimena omana itsenäni. Sen takia kuvatarinat musiikki taustana ovat itselleni mukavampi tapa vaikkei ne juuri ketään kiinnostaisikaan. Tulen tässäkin niitä käyttämään. Nykään olisi muodikkaampaa tehdä filmijuttuja ja kuvata itseä ja muita matkalaisia. Jokainen saa onneksi tehdä omalla tavallaan.


Mukava oli kotiin palata, kun mittari on näyttänyt reilua kahtakymmentä ( tänään 10.4.2018 23,8) lämpöastetta sekä lämpimien säiden ennustetaan jatkuvan. Kevät on viimein tullut kotikyläämme!

Kiitellen, tämä kevätloma sisälsi paljon mukavia ja ihania hetkiä! Tällaiset kevätlomaterveiset nopeasti kirjottelin. :)

Soleil  

Myös nämä pienet jutut liittuvät kevätlomaan:

ROSKIA RANNALLA
KARAVAANAREIDEN ELÄMYKSIÄ
GEOKÄTKÖILY

Ei kommentteja: